Poledance är inte striptease!

Det har blivit ett uppmärksammat tumult kring SKL:s val av middagsunderhållning på arbetsmarknads- och näringslivsdagarna i Uppsala. Både unt.se och svt.se har skrivit om nyheten:

“I går och i dag anordnas Sveriges kommuner och landstings arbetsmarknads- och näringslivsdagar på UKK i Uppsala. Till gårdagens middag bjöds det på show, och till efterrätten serverades en lättklädd stripstångsunderhållning på scenen. – Jag reagerade starkt och gick ut ur salen, säger Oliver Rosengren, moderat gruppledare i Växjö.” svt.se (läs hela artikeln här)

Inte alla politiker höll med Oliver Rosengren utan upplevde snarare showen som en atletisk prestation:

“UNT har pratat med två Uppsalapolitiker som var på middagen. De upplevde inte showen som en striptease.

– Jag uppfattade det mer som en slags atletisk prestation, säger Kenny Jonsson (C), ledamot i arbetsmarknadsnämnden.” unt.se (läs hela artikeln här)

Uppsala Pole & Aerials blev kontaktade och fick chansen att göra ett inlägg i debatten och förtydliga att Poledance är en tävling- och träningsform som inte har något med striptease att göra. Läsa mer om våra inlägg här: “En krävande sport” och “Har inget med striptease att göra”

Som utövare av Poledance känns det tråkigt att behöva bemöta den här typen av förutfattade meningar då vi vet vilken krävande sport det faktiskt är! Som Cecilia så fint uttryckte det i en av intervjuerna:

“– För dem som ser det som striptease skulle jag rekommendera att testa och se om de tycker likadant efter att faktiskt ha provat på.”

 

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *